Rehberlik Nedir?

Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi
REHBERLİK NEDİR?

Hızla değişen dünyamızda, meydana gelen bilimsel ve teknolojik yenilikler, toplumsal yaşamı da daha karmaşık ve içinden çıkılmaz bir hale getirmiştir. Bunun sonucunda, yeni neslin en iyi yetiştirilmesi, yeteneklerinin israf edilmemesi, hızla değişen dünyaya ve karmaşık toplum yapısına uyumunun en iyi şekilde sağlanması zorunlu hale gelmiştir. Bunun sonucunda PDR hizmetlerinin önemi kavranmış ve tüm dünyada yayılma hızını artırmıştır. Rehberlik öğrenci kişilik hizmetleri bünyesinde düşünülen ve bireyin, yaşamının çeşitli aşamalarında, gelişimine ve uyumuna etki eden faktörlerin bilinmesi ve onun yerinde kararlar veren dengeli bir kişi olması amacını güden hizmetler bütünüdür. Rehberlik kavram ve bir hizmet olarak bireyin gelişimine, bugünkü ve gelecekteki toplumun uyumuna yönelmiştir.

PDRM'ne NASIL BAŞVURULUR?

Hafta içi Pazartesi - Salı - Çarşamba, Perşembe, Cuma günleri  09: 00 / 15.00 saatleri arasında görüşme için randevu alınabilir.

Telefon: 0 (262) 239 29 89

PDRMnin Amacı

Öğrencilerin duygusal, sosyal, mesleki ve akademik gelişimlerine rehberlik etmek; bu yönlerini geliştirmek, olası sorunları önlemek; Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin günlük yaşamda karşılaştıkları veya karşılaşabilecekleri sorunların üstesinden gelmelerine yardımcı olacak beceriler kazandırmaktır.

PDRM' de

Öğrencilerin duygusal, sosyal, akademik ve mesleki konulardaki gereksinimlerini karşılayabilecek, rehberlik ve psikolojik danışmanlık programları uygulanır. Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi (PDRM), öğrencilere akademik ve kişisel konularda profesyonel hizmet vermektedir. Danışma hizmeti hem bireysel hem de grup, görüşmelerini içermektedir. PDRM, öğrencilerin kişisel durumlardan veya eğitimden kaynaklanan problemlerini çözmede öğrencilere yardım etme görevini üstlenen bir birimdir. Bu birimde danışmanla, öğrencilerin içinde bulundukları durumu net ve objektif bir şekilde görebilmeleri ve gerekli kararları verebilmeleri için hizmet verilir. PDRM, öğrencinin izni olmaksızın başka bir kişi ya da kuruma öğrenci hakkında bilgi verilmemesini gerektiren bir gizlilik prensibi ile çalışmaktadır.

Bireysel Danışma

• İlişki / Aile Problemleri
  • Depresyon
  • Ergenlik
  • Akademik Performans
  • Akademik Rehberlik

Grup Çalışmaları

• Rehberlik
  • Aile ilişkileri
  • Arkadaşlık İlişkileri

Uygulamalar

• Zamanı İyi Kullanma ve Erteleme Davranışı
  • Çalışma Becerileri
  • Stresle Başa Çıkma
  • İkili İlişkiler
  • İletişim Becerileri
  • Uyum
  • Özgüven
  • Sınav Kaygısı İle Başa Çıkma

Testler

Okulumuz, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezinde öğrencilerin öğrenme ve çalışma problemlerini saptama, uygun öğrenme ve çalışma yöntemlerini belirlemeye yönelik testler uygulanmaktadır.

Anketler

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi öğrencilerin okul ile ilgili sorun ve önerilerini saptamak ve öğrenciler ile ilgili gerekli bilgileri toplamak amacı ile belirli zamanlarda anketler uygulamaktadır. Bu anketlerin sonucunda elde edilen veriler doğrultusunda gerekli birimlere raporlar hazırlanır. Ayrıca, PDRMde öğretmenlerin ve öğrencilerin yorum önerilerini alabilmek için özel hazırlanmış anketler ve dokümanlar da hazırlanmaktadır.

Yayın: 14.11.2016 - Güncelleme: 30.01.2024 12:39 - Görüntülenme: 2355